SENG
Supporting the Emotional Needs of the Gifted


Grundlagt
1981

Hjemmeside

www.sengifted.org

Medlemskab

Alle er velkomne som medlemmer af SENG.

Du kan melde dig ind for et år ad gangen til ca. kr. 675 ($ 99) eller nøjes med en måned ad gangen for $ 12.

Der er rabat, hvis du er lærer, og melder dig til med din skolemail eller hvis du er studerende.

Publikationer

Medlemmer har adgang til SENGs online-bibliotek, som løbende udbygges og opdateres.

Endvidere får du adgang til Renzulli Learning Home Edition, som er en kæmpe læringsportal bygget op om undervisningsdifferentiering.

“Home Edition” er særligt rettet de børn, som hjemmeskoles.

SENG henvender sig til:

, , ,

Om:

Supporting the Emotional Needs of the Gifted er et amerikansk non-profit netværk, som blev grundlagt i 1981 af psykologen Dr. James Webb.

Baggrunden for SENGs tilblivelse er tragisk idet, Dr. Webb kendte en højt begavet teenager, som begik selvmord. Han så derfor behovet for at lave en ramme for forældre til højt begavede børn – ikke for at snakke IQ og talent, men som et sted, hvor man som forælder eller professionel kunne lære mere om det følelsesliv, den idealisme og de eksistentialistiske livskriser, som følger en del højt begavede børn (og voksne).

Foreningens primære formål er derfor at udbrede kendskab til følelsesmæssige og eksistentialistiske udfordringer, som oftest følger med det at være med særlige forudsætninger.

Dr. Webb trak sig for år tilbage fra ledelsen af SENG, men deltog altid i den årlige konference. Han døde meget pludseligt og uventet i sommeren 2018, og siden har SENG udviklet sig i en mere “amerikansk” retning.

Fra at arbejde med det socio-emotionelle som et bredt emne, har foreningen i dag primært fokus på at være “2E” (Twice-exceptional) – altså være højt begavet, men samtidig have noget, som udfordrer – uanset om denne udfordring er en indlæringsvanskelighed eller en medfødt diagnose eller begge dele.

En anden gren af SENG er begyndt at arbejde med højt begavede voksne, og der er i sidste par år kommet såvel forskning som rigtig gode bøger om emnet.

Hvis du er forælder til et højt begavet barn, som passer i kategorien “2E”, er SENG stedet.

Hvis du er voksen højt begavet, og leder efter noget andet en Mensa, kan SENG også varmt anbefales.

Som professionel – fx. psykolog, lærer eller konsulent tilbyder SENG efteruddannelse i forskellige emner vedr. “det hele menneske”, som er højt begavet. Disse kurser er certificerede i USA, og kan bruges til bla. læreres fortsatte certificering.

Endelig driver SENG også konceptet “SENG Model Parent Group” – eller SMPG forkortet. SMPG er et hjælp til selvhjælp-forløb for forældre, der kunne tænke sig at møde andre forældre i samme situation. Certificeringen som SMPG-facilitator blev oprindeligt tilbudt i forbindelse med de årlige konferencer, men i dag er de flyttet online.

Danske kontaktpersoner:

Pædagogisk konsulent, Tina Refning er medlem af SENG, og har deltaget på deres årlige konference siden 2017 – enten i USA eller online.

Hun er endvidere certificeret SMPG facilitator.

Bestyrelsen:

Bestyrelsen i SENG er lidt anderledes sat sammen idet, den har en del medlemmer, som alle har hver en større arbejdsopgave. Du kan se hele bestyrelsen her.

Udviklingen af SENGs uddannelsesprogrammer og konferencer forestås af Dr. Mike Postma, som er en førende ekspert på “2E”.

Næste konference:

I forbindelse med corona har SENG også i år valgt at afholde den årlige konference online. D. 22. – 24. juli. Deltagelse koster ca. kr. 2375 ($ 350). Klik på billedet for at læse mere.