Mensa Danmark

Grundlagt
1946

Hjemmeside

https://mensa.dk

Medlemskab

Medlemskab af Mensa er individuelt og koster kr. 450 pr. år.

Publikationer

Forum Mentum

Udkommer 6 gange årligt og er inkluderet i medlemskabet.

Mensa Danmark henvender sig til:

Om:

Mensa Danmark er – som nok kan udledes af navnet – den danske afdeling af Mensa.

Det er nok den mest kendte foreningen inden for intelligens. Hvad mange måske ikke ved er, det også er den intelligensrelaterede forening, som det er “nemmest” at blive medlem af. Man skal tilhøre de øverste 2 % af befolkningen.

Mensa blev etablet helt tilbage i 1946, og findes i dag i næsten 100 lande. Du kan læse mere om den internationale overbygning her.

Mensa er en social forening, som har over 2000 medlemmer i Danmark. Det sociale favner bredt! Der er “Special Interest Groups” eller “SIG” for så forskellige emner som øl eller katte. Der er cafeaftener rundt omkring i landet. Og ikke mindst den årlige MIK i Pinsen.

Inden man evt. melder sig ind, kan vi herfra opfordre til, man husker følgende: Mensa er, hvad man selv har lyst til at være med til at gøre det til. Forstået på den måde, det er en forening båret udelukkende på frivillige kræfter.

Ud over det sociale, udvikler foreningen sig også. Den er blandt andet blevet udbygget med en nordisk forskningsfond, som støtter forskning i – netop – intelligens.

I Danmark tilbydes medlemskab til unge fra 14 år, og derfor har vi taget Mensa med i vores lille oversigt over danske netværk. Der er dog ikke mange under 18, som har medlemskab, da de i stedet guides over i foreningen Gifted Children.

Bestyrelsen:

Ikke oplyst på foreningens åbne side.