Vores barn er højtbegavet - en vejledning til forældre og lærere

Forfattere:
Franz J. Mönks og Irene H. Ypenburg

Dansk Psykologisk Forlag
2006

ISBN-10: 87-7706-053-9
ISBN-13: 978-87-7706-053-3

Hvordan får jeg fat på bogen?Bogen kan ikke længere købes, men kan lånes på biblioteket.
Direkte link:
Søg, find og lån fra alle Danmarks biblioteker

Emner:

, , , , , ,


Anmeldelse:

“Vores barn er højt begavet” er oversat fra tysk og med forord af Kirsten Baltzer, som har været med til at skrive flere bøger om børn med særlige forudsætninger.

En kort bog på lige over 100 sider, som favner bredt. Hovedforfatteren, Franz J. Mönks, er et meget anerkendt navn indenfor ”gifted children” i Europa. Han arbejdede med emnet i årtier og frem til sin død i 2020. Blandt mange ting var Mönks også med til at grundlægge European Council for High Ability (ECHA).

Kapitlerne er korte og præcise. Der bliver nævnt en del cases, som ofte har fokus på meget unge børn, og det gør netop bogen anderledes – at den fortæller om kendetegn hos børn nærmest fra fødslen, og da den udkom var det lidt banebrydende at se det på dansk.

Det er fin bog, som giver et godt indblik i emnet. Den er som nævnt meget bred, og dermed bliver mange at de ting, den beskæftiger sig med også kun behandlet introducerende.

Vores barn er højt begavet har et kapitel om højt begavede underydere, som er rigtig god formuleret.

Alt i alt en god bog, som kan bruges af alle. Da den er kort, er den hurtigt læst igennem, så skal du alligevel på biblioteket, og låne bøger om børn med særlige forudsætninger, så kan vi anbefale, du tager denne med uanset, hvad din interesse for området eller er.

Citat fra bogen:

” Sprogudviklingen synes at være et iøjnefaldende tidligt kendetegn på høj begavelse, for i sproget kommer tænkningen til udtryk, frem for alt også det lille barns umiddelbare tænkning. (s.47) “