De intelligente børn - Ole Kyed - bmsf.dk

Forfatter:

Ole Kyed

Akademisk Forlag
2015 Danmark
ISBN13: 978-87-5004-500-7

Hvor / hvordan får jeg fat på bogen?

Bogen fås i flere forskellige formater.
Som almindelig bog kan den købes her:
De intelligente børn: Børn med særlige forudsætninger (Bog, Hæftet, Dansk) af Ole Kyed

Som e-bog her: 
De intelligente børn 2. udgave (Ebog, Epub, Dansk) af Ole Kyed

Som lydbog her:
De intelligente børn 2. udgave (Lydbog, Zip_mp3, Dansk) af Ole Kyed

Eller den kan lånes på biblioteket:
Søg, find og lån fra alle Danmarks biblioteker

Emner:

, , , , , , , , , , , ,

Anmeldelse:

Ole Kyed, som er bogens forfatter, har livslang erfaring som psykolog og speciale i at arbejde med børn og forældre, herunder at identificere de højt begavede enten gennem samtaler eller test, hvilket gør det helt naturligt, at det er disse samtaler og test, der bærer den ’fortællende’ del af bogen.

I bogen møder vi 9 familier, der deler deres historier. De er meget forskellige og giver indsigt i de mangeartede udfordringer, BMSF har, og hvordan forældrene har håndteret det. Beretningerne er fra første udgave (2007) og her i anden udgave (2015), er de blevet opdateret.

Ud over familiernes fortællinger om deres oplevelser, gennemgår Ole Kyed diverse fakta om, hvad du skal kigge efter, hvis du har mistanke om, et barn har særlige forudsætninger.

Hvem er de intelligente børn? – er et spørgsmål, der sammen med:  ’Hvad vil det sige at have særlige forudsætninger’? – belyses.

Bogen er skrevet i et let læseligt sprog, har en god grafik og er lige til at gå til.

Bogen har klart vores anbefaling, og for mange familier vil der være punkter fra ens egen familie, man genkender hos flere af de beskrevne familier.

Husk dog, der findes ikke en ”one size fits all” i forhold til at være højt begavet, så hvis du læser bogen, og ikke føler, du kan se dig selv, jeres familie eller dit barn spejlet i de beskrevne cases, kan det godt dreje sig om høj begavelse alligevel.

Citater fra bogen:

“Jo stærkere vi oplever os selv som værende anderledes end kammeraterne, jo mere har vi brug for at føle forældres og venners accept. (s. 132)”

“Børn med særlige forudsætninger udvikler let perfektionisme, da perfektionisme netop forudsætter evnen til abstrakt tænkning og evnen til at forestille sig, hvad der er ideelt, og hvad der er virkelighed. (s. 260)”