Hvordan håndterer vi de udfordringer, børn med særlige forudsætninger giver?

De intelligente børn. Børn med særlige forudsætninger
De intelligente børn.
Hvordan håndterer vi de udfordringer, børn med særlige forudsætninger giver?

De intelligente børn. Børn med særlige forudsætninger
Ole Kyed
Aschehoug Dansk Forlag A/S
2007
ISBN-13:978-87-11-26516-1

Hvor / hvordan kan jeg få fat på bogen?
Bogen her kan – som flere af de andre af ældre dato – ikke længere købes. En søgning ser dog ud til, der er og til er et eksemplar af bogen til salg på Den Blå Avis.
Heldigvis kan du låne den på biblioteket. Direkte link: Søg, find og lån fra alle Danmarks biblioteker

Emner:

, , , , , , , , , ,

Anmeldelse:

Bogen ”De intelligente børn” er den første fra Ole Kyeds side, som han har forfattet alene. Eller helt alene er han selvfølgelig ikke. I slutningen af alle bogens kapitler er nemlig et længere bidrag fra mødre og fædre, som hver især beskriver, hvordan de har oplevet det at blive forældre til et højt begavet barn.

Første udgave blev udgivet tilbage i 2007. Den 2. og opdaterede udgave kom i 2015. Den kan du finde beskrivelse af her.

“De intelligente børn” giver en meget grundig i indføring emnet. Ole Kyed beskriver mange af de mest almindelige problematikker vedr. børn med særlige forudsætninger – fra kendetegn på høj begavelse til læringsstile, indlæringsvanskeligheder og potentiel underydelse.

Beskrivelserne fra de forskellige forældre understreger, de bestemt ikke altid er en dans på roser – hverken for barnet eller for omgivelserne, da vi i Danmark mangler viden og materiale på dansk, og den høje intelligens ofte negligeres eller underkendes i såvel børnehave som grundskole.

At Ole tydeligvis er på barnets side er herligt! FNs børnekonvention og det, at børn har rettigheder – eksempelvis til at blive udfordret passende deres skolegang igennem – er et tilbagevendende tema i bogen.

Vi her på bmsf.dk støtter op om Oles betragtninger, og er helt enige i, denne problemstilling skal tages meget mere alvorligt end vi har haft tradition for i Danmark. Manglende anerkendelse og hjælp kan følge børnene langt ind i og måske i hele deres voksenliv.

Selv om bogen er skrevet til forældre og professionelle, som arbejder med børn og unge, kan de mange lister med kendetegn indenfor forskellige problemstillinger også bruges af voksne.

Alt i alt en rigtig god og grundig bog, som vi varmt anbefaler!

NB: høj begavelse viser sig på mange måder. Måske genkender du dig selv eller dit barn i de beskrivelser, som er i bogen. Hvis du ikke gør, så husk du/I/dit barn sagtens kan høre til i målgruppen alligevel.  

Citat:

“Underydelse er ikke blot et ressourcespild af dimensioner samfundsmæssigt, men også menneskeligt, hvor mange børn får deres livskvalitet og livsudfoldelse stækket med radikale følger ind i deres voksentilværelse. (s. 161)”